New Step by Step Map For παθησεις σπονδυλικης στηλης

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο μου “Χρειάζομαι σπονδυλοδεσία, γιατρέ;“

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική. Είναι ένας ανεξάρτητος κλάδος υγείας, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση και πρόληψη επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτά πάνω στο νευρικό σύστημα.

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)

Η σπονδυλική στήλη περιβάλει τον νωτιαίο μυελό και είναι από τα πιο δυνατά μέρη του σώματος.

Ιδανικά θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανατομικό μαξιλαράκι μέσης και υποπόδιο, ώστε η οπτική γραμμή του βλέμματος να είναι ευθεία με την οθόνη σας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η στένωση της σπονδυλικής στήλης συμπιέζει τη ρίζα του νεύρου, το οποίο μπορεί να προκαλέσει πόνο κατά μήκος του πίσω μέρους του ποδιού.

Τι είναι όμως πραγματικά η φυσιοθεραπεία και πώς αυτή μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά;

Τέλος, χειρισμοί στην περιοχή του αυχένα μπορεί να προκαλέσουν κάποια ζαλάδα ή και κάποιον ελαφρύ πονοκέφαλο, μικρής διάρκειας. Τα συμπτώματα αυτά είναι παροδικά.

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω»

Γενικότερα, δεν έχουν παρατηρηθεί κάποιες ιδιαίτερες παρενέργειες με την Χειροπρακτική αγωγή.

κοιλιακού τοιχώματος, με παράλληλη την ασφαλή επανατοποθέτηση του ενδοκοιλιακού σπλάχνου στην θέση του.

Όσον αφορά τη χρήση του ειδικού κηδεμόνα ή της ζώνης, είμαστε συγκαταβατικοί στη χρήση όμως "σημειώνουμε" πόσο σημαντική είναι η αποφυγή υπέρχρησης, η οποία ενδεχομένως επιφέρει μη-επιθυμητά αποτελέσματα όπως π.χ. ατροφία των μυϊκών ομάδων της περιοχής.

Όπως είναι προφανές, ο φυσιοθεραπευτής καθίσταται click here υπεύθυνος να ορίσει το ορθό πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενή μέσα από την εμπειρία και την επάρκεια γνώσεων του, λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν διάγνωση του ιατρού.

Υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ειδικών χειρισμών (ανατάξεων) που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Χειροπράκτης, ανάλογα με την ηλικία, τη φυσική κατάσταση του ασθενούς και το είδος του προβλήματος. Όλες όμως στοχεύουν στη διόρθωση των μηχανικών προβλημάτων και την αποκατάσταση της σωστής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης και γενικά του μυοσκελετικού συστήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *